Geplaatst op Geef een reactie

Pjama duurzaam

Is de Pjama duur? Of is de wasbare pyjamabroek van

Pjama duurzaam

De Pjama lijkt mij wel wat, is de veel gehoorde kreet. Maar hij is zo duur (of lijkt dat maar zo en is het juist duurzaam). Ja in aanschaf is het een groot bedrag ineens, maar wat dacht je van iedere nacht een nachtluier dragen en wekelijks dat pak luiers kopen? Dat is maal 365 dagen in het jaar meer dan 2 Pjama broeken bij elkaar. Voor het bedrag van een heel jaar lang luiers kan je zelfs 3 Pjama broeken kopen voor kinderen.

Gemiddeld groeit een kind niet elk jaar uit zijn pyjama maat, misschien gaat de broek nog wel langer mee dan 365 dagen. Kijk maar eens hoe de maten lopen bij Pjama. En wat dacht je er van om later de pyjamabroek weer door te geven en een ander gelukkig te maken!

Bovendien spaar je de afvalberg, zit het lekkerder en staat het mooier! En moeders wassen minder, aangezien mijn ervaring is dat de wegwerp luiers niet goed passen bij grotere kinderen (vanaf 6 jaar), doorlekken en het hele bed nat maken (daar kocht ik voorheen dan ook nog matras beschermers bij). Lijkt me dat Pjama toch een beter en goedkoper alternatief!

Wanneer wegwerp luiers kopen? Als je kind nog heel klein is of ontlasting verliest. Maar ook dan zijn er wasbare luiers te koop met eventueel een inlegvel dat goedkoper is! Ja de Pjama is duurzaam en niet duur!

Bron: voor groeicijfers zie TNO en prijzen zie een willekeurige drogist. Prijzen voor een nachtluier liggen boven de 60 cent, 365 x 60 cent voor een eigen merk luier is €219. Kies je voor Huggies Drynites komt het zelfs op €233 en in het goedkoopste geval ook nog €200.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *